Wednesday, September 28, 2011

29.08.2011 Alen Marekovici agility seminar

29.08.2011 toimus A. Marekovici agility trenn.

Esimene rada. Rajad on näpatud Anne blogist.

Esimene rada ilma juhendamiseta. Esimene jooks oli meil selline uimane ja vigane, me Gabyga pole kumbki hommikuinimene/koer.

Esimene rada peale Aleni parandusi.

Aleni soovitused istusid meile hästi ja jooks nägi palju parem välja. Saime kiita. Minu manöövrid on enamus küll veidi hilja tehtud aga Gaby saab minust aru ja kõik tuleb ilusti välja. Välja arvatud lõpp kus G muutub lihtsalt ülemeelikuks.
Selle üle oli mul hea meel, las lollitab. Algselt kui halli saabusime siis G näitas kohe kui vastumeelt see koht talle on. Oleme ju terve suve aiult õues trenni teinud. Hall on tema meelest üks räpane ja täis pissitud koht. Õnneks agility viib ta mõtted mujale.

Palliralli. Nagu varasematelgi koolitustel tuli ka seekord teemaks G palli tagastamine.
Marekovici variant oli siiani pakututest kõige efektiivsem. Muidugi minuga see päris sellisel kujul ei tööta :) .


G kiiruse stiilinäide paremate jalgadega koerajuhiga :). Gaby on muidugi nii kreisi, et vahib aint uut koerajuhti ja palli ja jookseb takistustest mööda.


2. rada oli eelmise võistluspäeva raskeimatele kohtadele üles ehitatud. Alen ei olnud enamuse võistlejate jooksudega rahul ja näitas kuidas tema oleks seda rada jooksnud. Hea ,et me pühapäeval ei võistelnud, päris raske rada oli. Aleni juhendamisel tuli meil see lõpuks muidugi kenasti välja.




3. rada oli kontaktpindade kontroll. Lasi kõigil läbi joosta ja siis pidas pika loengu kontaktpindade õpetamisest. Meie A-kontakti ja kiigega jäädi rahule.Poom on meil hetkel ümber õpetamisel , saime erinevaid nõuandeid selleks.



Mulle seminar väga meeldis. Algselt tundus küll veidi hirmutav seminari kestus aga pidasime pika päeva kenasti vastu. Ja õpitud sai palju rohkem kui eelnevatel seminaridel kus koeraga saad osaleda heal juhul ca 20 min. Seekord ei jälgitud ka kella ja Alen tegeles iga koeraga täpselt nii palju kui ta parasjagu vajalikuks pidas.
Alen pani väga palju rõhku mängule ja koerale õige tuju loomisele. Enamus koerte puhul eelistab ta mänguasjaga premeerimist, toit sobib aint neile kes on liiga kreisid ja vajavad pigem rahunemist. Soovitas rada õppides alati mõelda milline tee on koerale kõige lihtsam, enamus inimesi valib kahjuks enda mugavuse järgi juhtimisvõtted. S.h ka mina loomulikult. Soovitab palju teha eest lõikamist ja mitte kasutada keerulisi fancysid võtteid :) kui saab kergematega hakkama. Eks need ole soomlastelt meile enamjaolt külge jäänud.
Tema stiil mulle ja Gabyle sobis, kiirust saab juurde, kui ma vaid suudaksin koera piisavalt usaldada. Gabyt ta kiitis ja arvas ka et kiirust saaks juurde, tuleb vaid palliga koer veel kreisimaks saada.

No comments:

Post a Comment